MARINA_slika_za_tekst

1645 pregleda
0 komentara

Marina Rajič – spremna za nove pustolovine

Ko to kaže da naši mladi nemaju ambicije i da ne žele da uspeju. I ko to kaže da naši mladi ne gledaju izvan okvira. Ko to kaže, moramo ga razuveriti.

Marina nam je zapala za oko kada… čekajte. Marinine kovrdže su nam zapale za oko. Viđali smo ih redovno na treninzima, pa verovali ili ne, najviše na BodyCombatu i Gritu. Kad u stvari, nisu samo kovrdže bile u pitanju. Marina nam je zapala za oko jer je sa nama podelila svoj Prepokret. Pa smo hteli da je upitamo da li zaista planira da spakuje nekoliko osnovnih stvari i krene na put po Evropi.

marinaaaaaaaaaaaaa

Š: Pre samo mesec dana sa nama si podelila svoj Prepokret. Zašto je to baš obilazak Evrope sa rancem na leđima?

M: Kao što sam rekla, i pre sam razmišljala o tome, ali se nikako nisam usudila. Sada sam se dogovorila sa koleginicom sa fakulteta i prijateljem kojeg sam upoznala u Holandiji. Naravno, ta ideja je meni pala na pamet (smeh). Zapitala sam se: „Kako možemo peške preći što više zemalja“. I, napravili smo plan. Koleginica i ja bismo se našle sa prijateljem u Cirihu, pošto on nije iz Srbije. Iz Indije je. Zatim bismo se peške uputili na vodopade na Rajni, zatim obišli nekoliko jezera, i onda bismo se uputili u Lihtenštajn, zatim u Švajcarsku i došli nazad u Cirih… Plan mi je bio i da dočekam rođendan u Cirihu (osmeh).

Š: Pa vi ste napravili čitav plan. Znači, put u Evropu je stopostotno siguran?

M: Naš plan je da krenemo na put krajem jula, početkom avgusta. Međutim, postoji mogućnost da odem na Novi Zeland kako bih nastavila doktorske studije. Onda ćemo putovanje morati da odložimo, ali ne trajno. Naći ćemo način da odemo na ciljani put.

Š: Doktorske studije na Novom Zelandu? To zvuči gotovo neverovatno. Kako si to uspela?

M: Još ništa nije sigurno, baš u sredu sam imala intervju sa komisijom preko skajpa… To je u suštini reč o projektu za antikancer vakcine. Tamo bih radila kao asistent na fakultetu, držala vežbe studentima.

Š: A zašto baš Novi Zeland?

M: Zato što je jako daleko od kuće (smeh). Šalim se. Pa, rekla sam sebi, zašto da ne. Tamo je uvek proleće.

Š: Odlučna si da odeš u bazu LesMillsa. Nastavićeš da treniraš, ukoliko otputuješ?

M: Nego, ja sam se već raspitala da li u okviru univerziteta imaju LesMills treninzi. I, naravno da imaju. Samo nema Combata, ali snaći ću se ja već nekako.

Š: Znači, voliš BodyCombat?

M: Apsolutno. Naravno, kada sam počela da treniram, nisam odmah otišla na taj program. Do tada sam samo stajala i posmatrala trening, a nakon mesec dana sam i ja krenula na Combat. I sad mi je omiljeni program. A verovali ili ne, i Grit. Meni je jako važno da me muzika sa treninga privuče. I to se desilo sa Combatom. Mnogi su mi pričali da moraš biti agresivan da bi uživao u BodyCombatu, ali to nikako nije istina.

Š: A kako si odlučila da kreneš na LesMills programe?

M: Ja nisam inače sportski tip. Jedino sam trenirala plivanje, zato što taj sport nema apsolutno nikakve veze sa loptom niti sa trčanjem (smeh). I uvek mi je sve jako brzo postalo dosadno. A LesMills to ne dozvoljava. Čak i ako na trenutak pomislim da je sve postalo isto, eto novih koreografija i nove muzike.

Š: Reče nam i da ti je Grit omiljeni program. Kada si odlučila da je vreme da ga probaš?

M: Nakon dva meseca treniranja. Odličan trening, obožavam ga. U stvari, dok ga radim, mrzim ga, ali kada se trening završi, prosto ga obožavam (smeh).

marinaaaaa

Š: Ako odeš na Novi Zeland, sigurni smo da ćeš biti u pravim LesMills rukama. Znamo da ti to makar neće nedostajati. A šta će ti najviše faliti?

M: Moj pas (smeh). Sećam se, još kada sam bila drugi razred osnovne škole, na ekskurziji, svi su plakali za mamom i tatom. Ja jedina nisam. I onda vidite mene sa suzama! I pitaju me – pa što sad i ti plačeš? A ja im kažem kroz plač: „Nedostaje mi moj pas!“ (smeh).

Š: Znači, voliš životinje?

M: Naravno! Jedno vreme sam imala i psa i mačku u stanu. Sada imam Labradora. Koliko volim životinje, govori činjenica da sam kao mala htela da postanem veterinar za morske životinje (smeh). Eto, svi su veterinari, a ja sam htela da lečim isključivo morske životinje. Jer, čije je još zanimanje morski veterinar?

Marina nas je oduševila svojim planovima koji su u vezi sa Novim Zelandom. Onda nemamo razloga za brigu. Nadamo se da ćemo skoknuti do nje da zajedno probamo BodyCombat i Grit u zemlji gde je LesMills priča i počela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs