EDUKATIVNI_13_slika_za_tekst

1360 pregleda
0 komentara

Ne mogu sad, sad idem na BODYCOMBAT!

Danas je došao na red da vam predstavimo još jedan Les Mills program: Bodycombat, ali iz moje perspektive. Bodycombat je visoko intenzivni kardio trening sa elementima snage. Inspirisan je borilačkim veštinama, raznim udarcima, stavovima i kretanjima preuzetim iz boksa, kik-boksa, karatea, mai-thay, tae kwon do, capoeira, mma i drugih. Traje 55min. i prosečna potrošnja kalorija po treningu je 740…

Ali to već svi znaju…

Ok, shvatili ste da ovo već znate i da je to ono što je napisano na zadnjoj strani kartice treninga, tj. ono što piše na Les Mills sajtu i da je to samo tabela brojki na osnovu koje ne možeš mnogo zaključiti o čemu se zapravo radi. Tek kada sa teorije pređeš na praksu ili kad umesto sajta uđeš u salu, tu mogu da vam predstavim moj doživljaj Bodycombata!

Prepokret se nekada desi i pre treninga

U fitnesu sam 14 godina i pre Les Millsa sam držao grupne treninge, između ostalog i tae-bo, trening inspirisan borilačkim veštinama, prvenstveno karateom. Mislio sam da je to najbolji trening iz tog segmenta… Onda sam jednog dana, pre pet godina bio kod druga koji se zove Milan I. -pogodite ko je 🙂 I on mi je usput, na telefonu, pustio snimak treninga gde momak i devojka kidaju neki čudni kik-boks na bini, a ispred ih prati 500 ljudi koji vrište… Od tog trenutka se dogodio moj Prepokret u grupnom fitnesu. Samo sam to hteo da naučim i držim baš kao ono dvoje sa snimka.

BODYCOMBAT iz perspektive jednog borca

Jedva sam čekao prvu obuku i prvi čas pred vežbačima, pa drugi, pa stoti i svaki naredni… I osećaj je jedinstven. Mnogo godina sam se bavio borilačkim sportovima i to ozbiljno, sve sa takmičenjima, adrenalinom i povredama. Nekad sam ja bio povređen, nekad protivnik… I upravo taj osećaj protivnika, ringa, samo bez povreda, mi se ponovo javio na Bodycombatu. Nešto što nije lako opisati ako nisi bio u toj situaciji, veoma slično pripremi za pravi meč. Moraš tehniku udaraca i kretanja da dovedeš do savršenstva, zatim podižeš kondiciju kroz iscrpljujuće treninge snage i na kraju imaš borbe kroz koje vodiš svoje vežbače. Kada se na ovo doda muzika koja vuče do krajnjih granica, energija grupe ispred tebe, zajednički adrenalin koji preplavi salu, sa razlogom dobiješ najpopularniji trening na svetu inspirisan borilačkim sportovima.

Jedinstven osećaj koji se ne može ponoviti na drugim treninzima

Najvažnije od svega je da ovaj trening daje za kratko vreme veoma primetne rezultate, kako vizuelno, tako i kondiciono i mentalno, pošto se usled ovog treninga vežbač oslobađa svakodnevnog stresa. Trening deluje jako motivaciono kako za one koji su se stvarno borili, tako i za sve one koji nisu, ali su kroz ovaj trening dobili jedan autentičan osećaj koji se ne može ponoviti na nekom drugom treningu.
Sa instruktorske strane, pošto sam Elite instruktor ovog programa i zahvaljujući kome sam putovao u druge zemlje okruženja da ga prezentujem, mogu vam reći da je osećaj fantastičan kada je ispred tebe 300 ili više vežbača koji na svaki tvoj pokret reaguju energično, adrenalinski i sa pozitivnim ludilom koji Bodycombat nosi.
 

Miroslav Bunčić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs