stasa_slika_za_tekst_04

1586 pregleda
0 komentara

Ništa na silu

Od svih LesMills programa, najteže sam se razumela s BodyBalanceom.

Ne zezam se.

BodyBalance. Divni, nežni, blagi, lekoviti Balance. Program koji je namenjen svima i u kojem svi uživaju.

 

Prvi put smo se sreli u leto 2012.

Pre tog mog prvog BB treninga svi su mi govorili

– Probaj, sigurno će ti se svideti, opustićeš se i biće ti divno posle.

Pola treninga provela sam osvrćući se da vidim kako rade drugi vežbači. Nije mi bilo jasno kako im uspeva da tako pribrano i pravilno prate sve Jacine pokrete. Te pozdrav suncu, te položaj psa, te položaj daske…
Drugu polovinu treninga provela sam pokušavajući da se opustim. “Opusti se, opusti se, opusti se…” Ništa. Kroz glavu mi je zujalo hiljade i hiljade misli, kao i obično. S treninga sam izašla umorna i zbunjena.

 

Drugi put smo se sreli u proleće 2013.

Opet sam šaptala sebi “opusti se, opusti se” i opet mi nije uspelo i opet sam se ljutila na sebe. Na pola treninga prekinula sam vežbanje, sela na strunjaču i isfrustrirano posmatrala ostale vežbače. Jaca je pokušala da me odobrovolji i vrati treningu, ali ja sam rešila da “Ne mogu”. Mnogo me je mučilo što nikako ne mogu da se opustim, a osećala sam da mi je to potrebno više od svega.

 

Treći put smo se sreli u jesen 2014.

I srećemo se i dalje. I i dalje mi ne uspeva da se opustim sasvim.

 

Ali više ne razmišljam o tome. Ne silim sebe da osetim balans, ravnotežu, spokoj, mir. Kada uspem da se zaista koncentrišem na izvođenje vežbe, spokoj i balans dođu kao prirodna reakcija. Takođe, ne gledam ljude oko sebe. Ne zanima me da li su veštiji i savitljiviji od mene. Znam da jesu i šta se tu može.

 

StaŠa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs