JACA_SLAVICA_slika_za_tekst

3491 pregleda
0 komentara

Pre svega rezultati

Sa ogromnom ekspanzijom fitnesa, poslednjih 20 godina, pojavio se veliki broj različitih fitness programa. Neki od tih programa su postizali ogromnu popularnost, ali i uprkos tome, vrlo brzo bi padali u zaborav. Najčešći razlozi tome bili su teško praćenje instruktora, monotonija, nedovoljna motivacija vežbača i kao rezultat svega izostanak REZULTATA.

Sam trening , koncept treninga, kvalitet, intenzitet, vođenje časa zavisilo je od kreativnosti, nivoa stručnosti i znanja instruktora kao i od njegove sposobnosti da sve što je zamislio prenese svojim vežbačima. Instruktor je bio taj koji je birao muziku i osmišljavao koreografiju tj. plan treninga, ali vrlo često je nedostajao jasan fokus treninga. Šta je to što će vežbači postići ako dođu na taj trening? Da li će razviti snagu, poboljšati kondiciju ili nešto treće?

 

Psihološki element grupnog fitnesa

Činjenica je da opstanak i popularnost nekog programa među vežbačima zavisi pre svega od REZULTATA. Tu se ne misli samo na poboljšanje nivoa kondicije i fizičkog izgleda, već i na socijalni efekat. Naime, ljudi po svojoj prirodi imaju potrebu za druženjem, za komunikacijom, da pripadaju nečemu, da budu deo nečega. Da bi se to postiglo potrebno je naći pravi pristup.

Les Mills kompanija objedinila je sve ključne faktore koji su potrebni za uspešnost i opstanak njenih programa. Ideja je bila da se osmisle programi uz popularnu muziku koji će imati jasan cilj, jednostavnu metodiku, jasno definisanu tehniku izvođenja vežbi i koji će biti laki za praćenje, dostupni svima. Suština je bila da instruktor dobije gotov program, ne mora da on sam osmišljava koreografiju, već je njegov zadatak da svu svoju pažnju usresredi na vežbače kako bi oni bili što uspešniji na treningu i postigli što bolji rezultat.

Za svakog od vas radi tim stručnjaka

Opstanak i uspešnost Les Mills programa, kroz dugi niz godina, duguje se čitavom timu stručnjaka iz različitih oblasti, angažovanih da istražuju i prate najnovija istraživanja iz oblasti sportskog treninga, medicine, psihologije, komunikacija i muzike. Zahvaljujući tome nastaju nova, bolja izdanja koja privlače i zadržavaju sve veći broj vežbača koji u svakom momentu gde god da se nađu na planeti znaju šta dobijaju odlazeći na jedan Body Pump, Body Balance ili neki drugi Les Mills program.

Ono što mi možemo da kažemo na osnovu našeg iskustva kao instruktora Les Mills programa jeste da smo kroz Les Mills edukacije postale bolji i uspešniji kao instruktori.

Jasna Nikolin i Slavica Šestić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs