3371 pregleda
0 komentara

“Zdravo“ nije uvek zdravo

Pre par nedelja desilo nam se da smo se (neki od nas) malo navukli na jednu poslasticu iz prodavnice zdrave hrane. Stvarno je mnogo ukusno, ima ukus višnje i spakovano je u neki integralni keksić. Divota.

 

U trenutku kad je konzumiranje pretilo da prekrdaši meru, trgnuli smo se.

Iako smo u svetu fitnesa, naš razum je, pre nego što smo se trgnuli, upao u zamku – ma dobro, pa nije ovo čokolada, ovo je ipak zdravije.


Ako piše “zdravo” ili “posno”, ne znači da možete da jedete do mile volje

Vrlo često ljudi se okreću proizvodima koje mogu kupiti u prodavnicama zdrave hrane, želeći da ublaže sebi savest, ili zato što zaista veruju da je sve što tamo kupe – zdravo. Istina je da proizvodi na kojima piše dijet, lajt, fitness itd imaju smanjen sadržaj masti u odnosu na uobičajene proizvode, ali to niukoliko ne znači da nemaju dosta kalorija ili šećera.

 

Jedite pametno

Ne varajte sami sebe. U suštini, vi ipak znate šta je zaista zdravo, i kako izgleda zdrava ishrana, zar ne? Ako pojedete pola kilograma “zdravog i posnog keksa”, mislite li da ste napravili zdrav potez?
Niko ne traži da se odreknete poslastice koju volite. Samo, naučite da drugačije – svedenije i mudrije uživate u njoj. Videćete, mnogo je lepše 🙂

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *