rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3400 pregleda
0 komentara

ALEKSANDRA MILOVANOV: TRENINGOM ODMARAM OD UČENJA

Aleksandru sigurno znaš, svi je primetimo kada harizmatično uđe u Šmek, bez obzira što je tek završila s poslom, ili što je usred ispitnog roka. 🙂 U ovo doba jesenje melanholije, ona je prava osoba koja će degradirati sve teorije da sumorno vreme znači depresiju, mnogo spavanja i eskiviranje treninga.

Š: Aleksandra, ti studiraš i radiš, je l’ tako?

A: Da, studiram na Fakultetu tehničkih nauka, smer Animacija u inženjerstvu. U decembru će biti 3 godine kako radim za Exit festival i radim 12 meseci u godini, stalan posao je u pitanju. Dok sam imala predavanja, uklapala sam posao i fakultet tako što sam ili pre podne na fakultetu, a po podne na poslu, ili obrnuto. Bili su razumljivi kada sam morala da izostajem zbog obaveza na fakultetu, sada kada su predavanja gotova, jer sam apsolvent, nemam taj problem.

Š: A, šta je sa onim da nemaš vremena da treniraš zbog nezgodnog rasporeda predavanja, ispitnog roka?

A: Sve je stvar organizacije, bukvalno moram dobro da isplaniram svaki dan. Uglavnom isplaniram celu nedelju i tako funkcionišem. Stižem da odradim trening jer od 17h do 21h sigurno ću naći vremena za jedan trening.

aleksandra-milovanov_blog_slika_03

Š: Za tebe ne važe izgovori?

A: Ne, čak kad mi je ispitni rok češće dolazim na treninge jer nemam vežbe, nemam predavanja i trening je ta pauza koja mi je potrebna da se odmorim, i super mi prija. Sama sebi sam prioritet, tako da je samim tim i trening je prioritet, a onda ide sve ostalo: momak, društvo…

Š: Zbog čega si odlučila da treniraš u Šmeku?

A: Ja sam došla na otvaranje Šmeka i probala BodyPump, dobila sam strašnu upalu, dve nedelje nisam mogla da hodam, a živim na trećem spratu, bez lifta. Rekla sam nikad više neću doći u Šmek. To je bilo u septembru, i u maju me je drugarica naterala da ponovo dođem. U tom periodu sam žestoko odlučila da počnem da treniram i evo me danas.

Š: Da li ti je ponekad teško ili izgubiš motivaciju?

A: Najveća motivacija mi je ta što znam da ću posle treninga biti kao nova. Dođem kući s posla, nije mi ni do čega, ali znam da kada odradim trening imaću snage sa sve, to me podigne. Osećam se odmornije posle treninga, koliko god zvučalo čudno.

aleksandra-milovanov_blog_slika_01

Š: Koji je tvoj omiljeni trening?

A: Teško je pitanje. Omiljeni trening za telo mi je Grit, ali na Grit sam krenula posle 3 meseca redovnog treniranja, a trening za dušu mi je BodyJam. Kad hoću da da se odmorim od svega, biram BodyJam.

Š: Imaš li plan treninga i da li ti pomaže da ostvariš ono što i jeste tvoj cilj, kada je fizički izgled u pitanju?

A: Ranije sam bila češća, dolazila sam 6 do 7 puta nedeljno, sada dolazim 5 puta, jer sam shvatila da mom telu treba odmor. Vodim računa da mi svaki drugi trening bude BodyPump, odem 2 puta nedeljno na Grit, kad idem na BodyJam onda idem i na Cx Worx, volim i BodyAttack, i volim BodyBalance, to mi je nova ljubav.

Š: Kakav si napredak primetila od kada treniraš u Šmeku?

A: Od kako treniram u Šmeku, sad već godinu i po dana, smršala sam 8-9 kilograma. Što se ishrane tiče, nekada pazim, nekad ne. Kada kažem pazim, mislim na to da unosim više proteina nego ugljenih hidrata, na primer izbacim hleb ishrane, ali dijete nikako ne praktikujem. Najveći uspeh mi je što sam izgubila 11 cm u struku i u kukovima 3-4 cm.

aleksandra-milovanov_blog_slika_02

Š: Imaš li neki savet za sve koji žele da treniraju, ali ih izgovori nadvladaju?

A: Prosto moraju sami sa sobom da odluče i da izguraju prvih nedelju dana. Verujem da će se zaljubiti u vežbanje, makar u jedan trening, a sigurna sam da će ih biti više.

Kada kažemo budi nasmejan i veseo, šalji pozitivan vajb, zagrli sve najkul stvari u toku dana i okreni leđa destruktivnosti, mislimo na – razmišljaj kao Aleksandra Milovanov. Zato što su predavanja, ispitni rokovi, posao i nedostatak vremena izgovori koje i te kako možeš da savladaš. I, da, ovo nisu naše prazne priče, ovo je ova devojka upravo objasnila. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs