rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

4490 pregleda
0 komentara

ANJA I SANJA OBRADOV: NIKADA TRENING NISMO SMATRALE OBAVEZOM

Anja i Sanja, naš dream team. Mama i ćerka koje nisu samo to. One su i prijateljice, motivacija jedna drugoj i partnerke za trening. Razgovarali smo sa njima o njihovim dnevnim obavezama, kako ih usklađuju i šta im se to kod nas najviše sviđa.

Kako je počela vaša Šmek priča?

S: Prvo je Anja došla u Šmek, kad je bila promocija Vivea, u januaru prošle godine. I pre toga smo zajedno trenirale, pa je ona poželela da proba nešto novo. Već sledećeg meseca sam došla i ja. Ona je ostala i „dovela mene“. Zajedno treniramo već tri ipo godine, motivišemo jedna drugu kad je loš dan, pa se jednoj od nas baš i ne dolazi, pa nam bude mrsko. To je, moram priznati, veoma retko, jer smo obe veoma motivisane.

Anja, šta je tebe privuklo da dođeš i da ostaneš u Šmeku?

A: Svideo mi se drugačiji tip vežbanja i što trening nije statičan. Dosadilo mi je da trener samo pokazuje vežbe, onda mi uradimo deset ponavljanja i to je to. Osećala sam kao da mi to više nije dovoljno, a od drugarice samo čula za Šmek i kad sam saznala za Body Vive on me je oduševio jer je kombinacija core i kardio treninga. Kad sam prvi put došla, odmah sam se zaljubila u njega. Polako sam isprobala sve ostale treninge i svaki mi se sve više i više sviđao.

Da li ima neki trening koji niste probale?

A: Nema.

S: Ja nisam probala Grit Plyo i Cardio. Od Grita idem samo na Strenght. Razgovarala sam sa trenerima i odabrala treninge koji će mi prijati.

Znači nije obavezno da dođete zajedno?

S: Nije, mada u većini slučajeva dolazimo. Kad Anja ide popodne u školu nikako se ne uklapamo, pa često zove i kaže „Mama ponesi mi opremu“.

A: Lakše nam je da dođemo zajedno, pravimo jedna drugoj društvo dok idemo.

S: Tako je, ako se ne vidimo ceo dan, taman u šetnji do Šmeka popričamo kako nam je protekao dan.

Kako usklađujete trening sa ostalim obavezama?

A: Ja dolazim u proseku četiri puta nedeljno, nekad imam mnogo da učim i ne mogu da stignem da dođem, ali skoro uvek nađem vremena. Nekad trčim iz škole, pa mama pripomogne.

S: Ja dolazim u proseku pet puta nedeljno i nisam tip žene koja gleda španske serije, pa mi je veče slobodno i volim da ga iskoristim u Šmeku. Moje prijateljice kažu da sam ja žena velike energije.

Čime se bavite kad niste u Šmeku?

S: Ja radim u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, u savetovalištu za ishranu. Ishrana i fizička aktivnost su svakako blisko povezane, pa koristim znanje i iz te oblasti.

Da li imate plan treninga?

A: Ja ne, dolazim na ono što osećam da mi se tog dana trenira. Retko napravim plan, a i kad napravim često ga ne ispoštujem, super je što svakog dana mogu da biram trening koji mi prija.

S: Ja uvek planiram i u većini slučajeva se pridržavam tog plana, znam šta hoću u toku nedelje. Obavezni su Pump, CX, Combat, a ostalo kako koji dan uklopim. Imamo razumevanje okruženja u vezi s treningom.

A: Svi su navikli. (smeh)

Kako inače provodite vreme zajedno?

S: Idemo u shopping, često idemo na kafu, dosta vremena provodimo zajedno, pa i to što dolazimo na treninge nije izuzetak. Baš smo bliske i imamo specifičan odnos, odlično se razumemo, iako smo različitog temperamenta, ali se dobro slažemo.

Anja_i_Sanja

S kojim ciljem ste došle u Šmek?

A: Nisam imala neki poseban cilj, oduvek sam fizički aktivna, za mene je to najnormalnija stvar na svetu. Od malena se bavim džez baletom i od tad znam da se tri puta nedeljno mora ići na trening i to je nešto što je najnormalnije u nedeljnom rasporedu. Ne smatram trening obavezom. Posle plesa sam krenula na fitnes, a zatim u Šmek.

S: Pošto me ne može pomladiti (smeh), cilj mi je da ostanem u dobroj kondiciji, da se dobro osećam i da zadržim dobar osećaj posle treninga koji je uvek prisutan i nezamenljiv.

Sanja, znači Vi ste usadili svojoj ćerki ljubav prema fizičkoj aktivnosti?

S: Sigurno. Smatrala sam da treba da se bavi nekom fizičkom aktivnošću, ja sam je odvela na džez balet, pošto je uvek imala sklonost ka plesu. A kad sam nju vodila na treninge otkrila sam rekreativnu grupu, pa smo i tamo zajedno trenirale. Jeste da motivišemo jedna drugu, ali i bez toga smo uvek za aktivnost.

Koji su vam omiljeni treninzi?

A: Grit Strengt, Pump i CX.

S: Pump, CX i jako volim Combat. A volim i Grit (smeh). Combat je trening za koji sam ja rekla da nije za mene. Nikako se nisam videla kako boksujem u prazno, ali probala sam i zaljubila se. Ja sam jača, a Anja je izdržljivija.

A: Moram da priznam da nije lep osećaj kad daješ svoj maksimum na treningu i poslednji atom snage, a mama pored tebe radi bez problema (smeh).

Jeste upoznale još neko društvo ovde?

A: U Šmeku uvek može sa nekim da se popriča, pogotovo kad ne dođemo zajedno.

S: Ljudima treba malo više vremena da se opuste, ali sada se oseti da se ljudi prepoznaju, a mi smo ovde „redovne“ što bi rekla Suza. Ali imamo drugaricu koja nam je pričala o Šmeku i sećam se da nisam mogla da shvatim da nema ogledala. Kako da vežbam bez ogledala? Kako ću u polu mraku? Instruktor stoji na bini? Pa ja to sigurno neću savladati. A sada… Energija koju instruktori prenose na vežbače je nešto što nikada nisam srela. Uvek osećam isto uzbuđenje pred trening, koliko god puta došla čak i na istu koreografiju.

Hoćete trenirati u Spensu 1.aprila na Les Mills Live festivalu?

S: Obavezno. Prošle godine smo propustile zato što je One Live organizovan kad smo tek krenuel i nismo o tome znale ništa, ali ćemo ove godine sigurno doći na Les Mills LIve. Ja sam za Combat.

A: Ja ću još razmisliti, ali verovatno ću ostati na više treninga.

S: Inače jako volimo da kada su promocije spojimo više treninga i bude žestoko. Nestrpljive smo da vidimo šta ima novo.

Prija vam dinamika kojom se treninzi menjaju u Les Millsu?

S: Da, to mi je sjajno. Najviše volim mixeve. Taman se podsetim omiljenih pesama i vežbi u kombinaciji sa nečim novim.

A: Svaki put jaka upala mišića kad dođu nova izdanja. (smeh)

S: Nedelja ima samo sedam dana, a TRX će biti osmi trening koji volim u Šmeku. I šta ću ja sad da radim? (smeh)

Ostavljamo Sanju i Anju da uklapaju sve treninge koje vole u svoj dnevni raspored, da šire pozitivnu energiju i motivišu i ostale šmekerske kolege da ostanu uporni i da, kao Anja, ne smatraju trening obavezom, već nagradom za svoje zdravlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs