rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

Vesti

4030 pregleda
0 komentara

Čepom do osmeha: Pridružite se humanitarnoj akciji

Već smo pokazali koliko možemo da postignemo timskim radom. Želeli bismo da taj duh usmeremo i u humanitarne svrhe. Zato smo odlučili da vas pozovemo na jednu akciju koja za cilj ima prikupljanje sredstava za pomoć deci sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Akcija se zove “Čepom do osmeha”.

Ko je pokrenuo akciju?

Akcija “Čepom do osmeha” nastala je na inicijativu diplomirane ekološkinje i predsednice ove humanitarno ekološke organizacije Vanje Petković iz Novog Sada. Vanja je tokom studija saznala za primer dobre prakse Slovenije, gde je pokrenuta humanitarna akcija recikliranja čepova. Na samom početku 2014. godine prikupljeno je oko 2.5 tone čepova!

Šta treba da uradite?

Potrebno je da sakupite čvrste plastične čepove (od flaše za mleko, jogurt, sok, vodu, pivo, kečap, sredstava za ličnu higijenu…). Sakupljene čepove ponesite u Šmek i ostavite na Info desku. Ovа аkcijа se fokusira na pomoć deci sa invaliditetom. Cilj je da im se omogući lаkše funkcionisаnje u svаkodnevnom životu i obrazovanju. Istovremeno, postiže se i ekološki doprinos o značaju očuvаnja životne sredine.

Trostruka uloga

Danas ovu akciju podržavaju brojne institucije i kompanije. Svoje humano srce pokazalli su vrtići, škole, fakulteti, firme, sportski centri i pojedinci. Naročito je bitna činjenica da akcija Čepom do osmeha ima trostruku ulogu, a to je da se otpad reciklira, da se podigne svest o značaju zaštite životne sredine i da se razvija humanost i solidarnost kod dece i ljudi.

Pa, Šmekeri, od danas možete početi da donosite čepove. Vaše malo nekom znači puno 🙂

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *