rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

2548 pregleda
0 komentara

Da li je blam izaći ranije sa treninga?

Prvi put je bilo neugodno.

Miki je rekao:

– Ljudi, ovo je trenutak kada oni koji su novi – mogu da izađu bez griže savesti, znajući da su uradili pola sata sjajnog treninga.

Počela sam da rasklapam tegove. Jedina. Činilo mi se da su sve oči uprte u mene i da salom odjekuje zvuk koji pravi moja BodyPump oprema koju napuštam nakon pola sata . Naravno, niko zapravo nije gledao u mene i niko mi nije pravio neugodno. Ali, nije mi bilo jasno – sigurna sam da je u sali bilo još novajlija, i to pravih novajlija, onih koji nikad ranije nisu uzeli šipku u ruke. I opet, oni su rešili da ostanu, a ja izlazim.

 
Drugi put je već bilo čudno:

Jaca je rekla:

Dragi moji, prošlo je pola sata, ukoliko neko oseća da bi mu sve preko ovoga bilo previše – neka izađe, to je sasvim u redu.

Opet sam jedina napustila salu.

 
Treći put sam, a to je bilo juče, izašavši iz sale posle 40 minuta treninga, saletela Suzanu pitanjem:

– Suzana, da li kada vi, instruktori, kažete da je okej da izađemo pre nego što prođe sat vremena treninga, da li to kažete tek tako ili stvarno to mislite??

– Stvarno to mislimo. Potpuno je u redu da izađeš kada ti osetiš da treba da izađeš, i da postupno dodaješ jednu po jednu pesmu treningu, odnosno, da ostaješ sve duže i duže, dok ne uđeš u formu dovoljno da ti bude prirodno da uradiš ceo trening.

 

Ključna reč – uradiš.

Ne odradiš. Uradiš.

Istina je, pre sam odrađivala treninge. Izdržim na jedvite jade sat vremena, ali posle budem puna sebe što sam uspela. Da odradim. Ignorisala sam uputstva za podešavanje težina na BodyPumpu, i radila sam sa smešnim težinama, samo da bih izdržala ceo trening. Nepravilno sam radila pola vežbi, samo da bih izdržala ceo trening. I naravno, posle mesec ili dva – sve to me je zamorilo, i jednostavno sam prekidala s treninzima iznalazeći svakakve genijalne izgovore.

 

Više neću tako da se igram.

Uraditi je mnogo bolje nego odraditi. Ne samo u treningu, nego i inače. Ljudi često odrađuju – ljubav, posao, druženje. Trening.

Kada odrađuješ nešto, to znači da činiš to s pola duše.

Kada radiš nešto, to znači da činiš to dušom i srcem.

Velika je razlika.

Pravi PrePokret ne dešava se preko noći.

I zato, važno je da svaki fitnes novajlija zna:

Nije blam ranije izaći s treninga. Naprotiv, potpuno je okej. 🙂

Staša

 

Povezani tekstovi:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs