rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

2709 pregleda
0 komentara

Ja VS LesMills grupni fitness

Moj prvi susret sa LesMills grupnim fitnesom bio je u septembru 2014. godine, neposredno nakon što je naš omiljeni Šmek Fitnes počeo da radi.

Čula sam preporuke da je sjajno mesto i da rade najbolji instruktori a mene je oduvek privlačio grupni fitnes. Možda zbog toga što sam se bavila individualnim sportom koji mi je odlično išao, ali ja sam ekstrovertan tip (otvoren, druželjubiv) i treninzi u većoj grupi u kombinaciji sa muzikom činili su mi se kao savršena ideja.

Kada sam došla u Šmek prvo sam ostala da odgledam jedan trening, da vidim kako to sve izgleda i šta da očekujem.

Na moje veliko iznenađenje taj prvi trening bio je Grit Cardio a vodio ga je ni manje ni više nego ‘veliki’ Thomas Cherboneschi. Možete li da zamislite moje oduševljenje?

Bila sam očarana najpre snagom i brzinom tog čoveka i načinom na koji je vodio trening (ne znajući šta on zapravo pretstavlja u svetu fitnesa) a potom i samim treningom.

S obzirom da sam se već bavila profesionalno sportom, plašila sam se da mi ovi treninzi, koliko god bili zanimljivi, neće pružiti potreban izazov i podići moju formu na viši nivo koja je već bila na zavidnom nivou.

Ubzo sam i sama probala Grit. I iznenadila sam se koliko mi je bilo teško!

Toliko sam puta ostajala bez daha i morala da zastajem na kratko da bih se oporavila i mogla da završim trening do kraja, da sam se pitala tada da li sam ja uopšte u top formi i dokle moje granice mogu da se pomere!? Očekivala sam da ću, manje više, sve treninge, bez muke odraditi s obzirom na rezultate koje sam do tada imala, ali sam se prevarila.

Oduševila sam se i što su ostali vežbači mogli da odrade trening bolje od mene, mogli su više da izdrže, iako se nisu bavili profesionalno sportom

Kada sam završila trening puls mi je bio u grlu a noge i ruke nisam osećala. Tada sam legla ispred sale i počela da se smejem. Tog trenutka sam se zaljubila u LesMIlls!

I ne samo Grit! Probala sam sve programe, i svaki mi je pružao određen izazov i nijedan mi nije lako pao. Zato što su to zapravo bili pokreti na koje moji mišići nisu navikli i na svakom treningu sam morala dobro da se pomučim. A ono što je mene posebno oduševilo jeste da bez obzira što sam već trenirala svaki dan, trčala i po 10km i dizala i do 80kg, tek ovde sam skinula višak masnog tkiva koji sam imala.

E sad, oni koji me poznaju verovatno će se pitati: ,,Ma da, kakvo si ti masno tkivo imala?!“ Ali ja sam videla veliku razliku! I najsitniji mišić počeo je da se ocrtava. Koliko god da su mi bili jaki trbušnjaci nikada mi se ranije nije video six pack, a to mi je bila najveća želja. Sada se vidi!

I ono što sam shvatila jeste da bez obzira što imam par omiljenih programa samo će mi pravilna kombinacija različitih treninga pomoći da iznova i iznova vidim rezultate i da nastavim da pomeram svoje granice. Jer za mene granice ne postoje!

A vi? Da li ste spremni da pomerite svoje?

 

Violeta Nikolajević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs