rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

4286 pregleda
0 komentara

JELENA I JOVANA DEDIĆ: NE MENJAMO EKIPU KOJA POBEĐUJE

Jelena i Jovana Dedić, na treninge u Šmek uvek dolaze zajedno, pa su i na naša pitanja, uz široke osmehe, odgovarale gotovo u glas, završavajući rečenice jedna drugoj. Do razilaženja u mišljenju dolazi samo kada je jednoj omiljeni kardio trening Combat, a drugoj RPM.

A zašto one toliko vole Šmek?

Kako ste čule za Šmek?

J&J: Preko interneta smo videle reklamu, na društvenim mrežama. Mislim da je čak bila neka promocija.

Kada je to bilo?

J&J: Posle dva meseca od otvaranja. Znači pre skoro dve godine smo probale prvi probni i trening i… Jako nam se svideo.

Koji je prvi trening na koji ste došle?

J&J: Body Pump. I jedva smo izašle iz sale, pa posle i iz Šmeka. A pritom tad verovatno nismo ni 50% treninga uradile pravilno, kako to uvek bude na početku. Ali super je bilo.

Jeste se ranije bavile nekim sportom?

J&J: Da, trenirale smo plivanje, zatim četiri godine išle u teretanu, to nam je jako dosadilo i htele smo da probamo nešto novo. Onda smo došle ovde i jako nam se svidelo.

Šta je to bilo drugačije?

J&J:Drugačija atmosfera i energija, instruktori su drugačiji, imaju drugačiji pristup. Vode računa o svojim vežbačima i svi su pozitivni. I da, pažnja je usmerena na sve. Prvo smo se malo uvredile kad su nas ispravljali, ali kad vidimo efekte, sve je oprošteno.

 Je l’ ima neki trening koji niste probale?

J&J: Ne. Sve smo probale.

A koji vam se najviše sviđa?

J&J: RPM. TRX je savršen, Body PumpCombat. Mi u suštini mnogo treniramo, nekad i dva puta dnevno, kad imamo vremena. Da, malo i preterujemo, ali to je ljubav prema sportu.

Hoćete da kažete, u Šmeku ste svaki dan?

J&J: Bukvalno. Jedno ponekad sredom ne stignemo.

Uvek dolazite zajedno?

J&J: Da. Do sada verovatno ni na jedan trening nismo došle jedna bez druge.

Čime se inače bavite?

J&J: Studiramo informaciono – komunikacione tehnlogije na Fakultetu tehničkih nauka. I pored toga idemo na Akademiju programiranja, uveče tri puta nedeljno.

Kako se posle napornog dana motivišete da dođete na trening?

J&J: Prvo nam padne na pamet onaj divni osećaj posle treninga. I dobro nam dođe da se rešimo sve negativne energije. Ceo dan smo za kompjuterom i onda bude ”ili ću poludeti ili ću otići na trening”. I ovde se fokusiraš na vežbe i stvarno brzo prođe trening.

Da li ste sa nekim ciljem došle u Šmek?

J&J: Bile smo mršave kad smo počele da treniramo i cilj nam je bio da se zategnemo i dobijemo malo mase. I zdravlje, I, navika! Ceo život smo u sportu, mogu da kažem da smo navučene na taj bol posle treninga, to je najbolja motivacija.

Koliko vam je Šmek pomogao na putu do rezultata?

J&J: Mnogo. Nismo navikle na bilo šta drugo. I zašto bismo menjale ono što nam u potpunosti odgovara? Ma, da možemo, po ceo dan bismo bile u Šmeku.

Ranije ste trenirale u teretani. Koliko je efekat grupe zapravo pokretačka snaga tokom treninga?

J&J: Jako! Kad smo neraspoložene dođemo i vidimo ovog pored da bolje radi, tad se probudi onaj ”e nećeš!” takmičarski duh.

A jeste nekada jedna drugoj konkurencija na treningu?

J&J: Nismo, jedino kad se onoj drugoj ne ide, onda ide zbog one prve. Ali konkurencija ne.

Kako treniraju svakog dana, Jelena i Jovana daju sve od sebe da utiču i pokrenu i na svoju okolinu. Pa tako uspevaju da spoje sve u jednom danu: druženje, trening i dnevne obaveze. A, kako same kažu, kada u sali ostane negativna energija, sve je mnogo lakše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs