rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

6851 pregleda
0 komentara

Kako da izaberete patike za trening?

Pravi izbor patika za trening vam može pomoći da izbegnete povrede, upale mišića i lakše savladate izazove na treninzima. Poznato pitanje naših članova je kakve patike koristiti za određeni trening. Za vas imamo samo dve reči: STARKE NE! 🙂

Nezavisno od treninga na koji idete trebaju vam patike u kojima će vaša noga biti stabilna. Kada probate patike po prvi put, moraju odmah biti udobne a ne ono “taman” (knap) pa misliš da ćes razgaziti. Širina vaših patika je jednako važna kao i dužina. Noga treba da bude siguna, čvrsta u vašim patikama, a ne da plivate u istima.

Nisu sve patike iste

Ukoliko pretežno idete na treninge koji su višeg intenziteta i sa puno skokova kao što su BodyAttack,BodyVive,BodyStep i Grit, najbolje je da vaše patike imaju deblji i mekši đon. Takve patike će smanjiti pritisak na vaše zglobove koji se dešava prilikom različitih skokova.

Ako su vaši omiljeni treninzi statičniji, kao sto su BodyPump i CxWorx, najbitnije je da vam patika bude čvrsta i stabilna. Ovde se ne morate mnogo opterećivati debljinom đona.

A šta da obuju ljubitelji RPM-a?

Bilo bi poželjno da ljubitelji RPM programa koristite “spritnerice” – to su patike koje su specijalno dizajnirane da za takvu vrstu programa. Na donjem delu imaju krampone koji se zakače za pedale i samim tim stopalo je fiksirano kako bi se pojačala bezbednost i efikasnost prilikom treninga.

Olakšajte svoj trening

Za plesne programe treba praktikovati dublje patike sa ravnim đonom koji će vam pomoći da se lakše krećete i okrećete u različitim muzičkim ritmovima. Redovni posetioci BodyCombat-a treba takođe da nose patike sa ravnom đonom (ali ne duboke) zbog rotacija stopala koje se dešavaju prilikom raznih BodyCombat udaraca.

Šta ako vam je najbitnije da su vam patike lepe?

Za sam kraj, znamo da ima i ljudi koji ne mogu da odole kupovini lepih I ne baš udobnih patika, ali imamo rešenje i za vas. Idealan program za ljude ovog tipa je BodyBalance 🙂 Odlaskom na ovaj trening moći ćete lepo svima da pokažete sav sjaj svojih patika ISPRED sale. Naime, kad radite BodyBalance bilo bi dobro da taj trening radite bosi. Na taj način ćete jačati, masirati i opustiti svoje mišiće stopala.

Birajte patike mudro kako biste nesmetano i bezbedno vežbali na vašim omiljenim treninzima.

Vaš Šmek Tim 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs