rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

2298 pregleda
0 komentara

Kako su prijatelji pomogli da Viki shvati da nije ‘problem u njoj’?

Da li vam se nekada desilo da uđete u salu i poželite da se zavučete u neki ćošak samo da vas niko ne gleda kako radite jer mislite da ne izvodite vežbe pravilno?

Možda vam se desilo da radite trening i pritom se osećate smešno dok izvodite neke pokrete. U tom trenutku imate utisak da su sve oči uprte u vas i često gledate oko sebe da vidite da li vas neko posmatra? Ne možete da se opustite i uživate u treningu? Ili jednostavno dođete na trening, umorni, posle napornog dana, teško vam je da nađete motivaciju da završite trening do kraja? Još je gore kad radite bez opcija iako već duže vreme trenirate, pa vam je neprijatno zbog drugih ili vas grize savest jer mislite o tome kako ste mogli više, a niste. Posle ne možete da se naterate da dođete ponovo na isti trening, jer mislite da je problem u vama i da je to za vas preteško.

Svi mi prolazimo kroz istu fazu!

U početku je uvek teško, ali problem nije u vama. Svi mi, manje više, prođemo kroz neku od ovih faza.

Ja sam tu fazu prošla kroz BodyJam.

Svi pričaju o tom strava treningu. Suza pleše na stejdžu i sve izgleda jednostavno, ali kada uđem u salu osećam se smešno i bude me sramota pa se ne zadržim duže od dve minute i izađem sa izgovorom da to nije za mene. Mislila sam da više nikada neću otići na taj trening. Međutim,  kada sam treći put ušla u salu, bila sam uporna i ostala do pola treninga (za prvi put sasvim dovoljno 🙂 ). Naučila sam pokrete i bila presrećna zbog svog uspeha.

Da li znate šta me je nateralo da ponovo dođem na taj trening i da ostanem do kraja? Prijatelji!

Prijatelji su me dočekali ispred sale sa rečima: “Hajde Viki da đuskaš sa nama, biće super žurka. Možeš ti to.”, i ja pristanem zbog njih. I hvala im, pomogli su mi po ko zna koji put da shvatim da granice ne postoje i da sve možemo da savladamo ako smo dovoljno uporni.

Sve je mnogo lakše kada imaš prijatelja pored sebe. Bude ti manje neprijatno, možeš više da se opustiš i da uživaš u treningu.

Kad ti je preteško i poželiš da staneš, pogledaš u svog prijatelja i vidiš da se i on bori sa sobom da ne odustane, pa zajedno, rame uz rame, preživite tu krizu, pomerite svoje granice na treningu i dođete do rezultata zbog kojih ste došli.

Svi mi imamo različite ciljeve kada dođemo na trening. Neko želi da smrša, neko da oblikuje telo, neko dolazi samo zbog druženja i dobre muzike. Ali jedno je sigurno, mnogo je lakše doći do cilja kada imaš svog druga pored sebe, da te motiviše i da ti pomogne da se osećaš manje neprijatno.

A vi ćete onda zajedno steći nove prijatelje sa kojima ćete družiti pre i posle treninga, zabavljati se na treningu, razmenjivati iskustva, a sve u cilju vašeg napretka, da vam trening postane svakodnevnica kao sto su to doručak ili prva jutarnja kafa. I vrlo brzo ćete se osećati zdravije, srećnije i poletnije. ,,U zdravom telu, zdrav duh’’.

Zato prijatelja pod ruku i pravo u salu jer – šmekerski je družiti se! 😉

Instruktorka Violeta Nikolajević

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs