rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

6453 pregleda
0 komentara

Pet razloga zašto je vežbanje hrana za vašu dušu

Da postoji lek koji smanjuje anksioznost, potiskuje nagone za prejedanjem i daje više samopouzdanja, da li biste ga popili? Šta ako bi vam takođe pomogao da budete produktivniji i olakšao vam da se opustite? Vežbanje je taj lek.

Pet razloga zašto je vežbanje hrana za vašu dušu:

Vežbanje smanjuje stres i ublažava anksioznost

Vežbanjem se oslobađa endorfin, koji stvara osećaj sreće i euforije, a studije su pokazale da fizička aktivnost može da ublaži simptome kod depresivnih ljudi. Brza šetnja, grupni fitnes ili joga pomažu vašem telu i stvaraju osećaj blagostanja. I zapamtite, ne morate provoditi sate u teretani. Dovoljno je i 20 minuta dnevno.

Vežbanje poboljšava samopouzdanje

Osećaćete se bolje čim počnete da vežbate. Bez obzira na intezitet treninga, vaš pol ili godine, vežbanje odmah povećava samopouzdanje i daje vam pozitivniju sliku o sebi.

Vežbanje pomaže u kontroli želje za hranom

Fizička aktivnost podstiče telo da oslobodi dopamin, “nagradnu hemikaliju” koja je povezana sa osećajem zadovoljstva – što znači da su manje šanse da ćete žudeti za slatkom hranom.

Vežbanje je krajnje rešenje koje pomaže u kontrolisanju zavisnosti od hrane. Pomoći ćete vašem telu, a ujedno ćete steći i psihološke prednosti kako biste bolje upravljali željom za šećerom.

Vežbanje povećava sposobnost za opuštanje

Za neke ljude, umereno vežbanje može da obezbedi efekat jednak piluli za spavanje – čak i kod ljudi koji pate od nesanice. Biti fizički aktivan omogućava vašem telu da bolje funkcioniše u ciklusu rada, odmora i oporavka i može dovesti do poboljšanog sna.

Vežbanje pomaže da završite više obaveza

Istraživanja pokazuju da su zaposleni koji upražnjavaju redovno vežbanje daleko produktivniji i imaju više energije od onih koji samo sede na svojim radnim mestima tokom celog dana.

Činjenica da provođenje vremena dalje od radnog mesta pomaže da postignete više na random mestu je kontradiktorna, ali to je istina! Biti fizički sposoban takođe pomaže da ostanete mentalno oštri.

 

Preuzeto sa www.lesmills.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs