rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3037 pregleda
0 komentara

PET STVARI KOJE MOŽEMO DA NAUČIMO OD KUĆNOG LJUBIMCA

Šta god da radimo oni su tu, posmatraju nas iz krajička sobe, trče do nas, udele nam kompliment, namerno nam naprave nered po sobi… Ali, uče nas i o životu i o treningu.

Izdvojili smo pet stvari koje smo uspeli da naučimo od naših kućnih ljubimaca:

1.     Zadrži uvek sreću na licu

Kućni ljubimci su gotovo uvek srećni. Čak i kada vičemo na njih jer su sažvakali deo nameštaja. Srećni su koliko god mogu da budu u tom trenutku i ta sreća uvek ih pokreće.

Da bi uspeli u životu ili na treningu treba da budemo kao svoji ljubimci, uvek srećni – Jer samo tako ćeš uspeti da se izboriš sa svim pritiskom koji ti svakodnevnica priređuje. A ako nemaš kućnog ljubimca, onda nabavi jednog, jer će ti i oni pomoći da zadržiš sreću na licu.

2.     Nauči na svojoj grešci

Kao vlasnik kućnog ljubimca, znaš sigurno da nabrojiš sve stvari koje su sažvakali ili uništili. Kauč, zidove, sve plastične posude, obuću, odeću… A da, rolne toalet papira su im omiljene. I šta mi radimo? Naučimo ih da ne žvaću tu stvar. Naravno, oni će pokušati sa nekom novom, ali tu istu, neće više ni pogledati.

Sada pitanje, koliko puta radimo iznova i iznova iste treninge i ne vidimo ama baš nikakve rezultate? Isto je i sa poslovima, u ljubavi, druženju…

Greške su neophodan proces učenja i zato je bitno da budeš kao svoj ljubimac i da naučiš na svojim greškama.

3.     Radi naporno

Dobro, nije da se naši ljubimci ubijaju od posla. Ali, ukoliko želimo da ih naučimo nešto da urade novo moramo da ih pomerimo iz njihove zone komfora. Moramo da im pokažemo i da ih nagrađujemo kada uspeju. Poenta ovoga je da moramo svi zajedno da radimo na postizanju onoga što želimo.

U teretani, fitness centru, na treningu… Znači da moramo da napustimo našu zonu komfora i zakoračimo na nepoznatu teritoriju. Nikada nećeš moći da uradiš deadlift sa 130 kg ukoliko ne pokušaš da ga uradiš.

Postepeno moraš da dodaješ kilažu, da. Ali, često je lakše stalno raditi sa istom i ne pokušati. Pa šta ako ne uspeš iz prve? Bitno je da želiš.

4.     Igraj se stalno

Svaki kućni ljubimac obožava da se igra, igra, igra, igra… Ali, i njima dosadi da budu stalno u četiri zida. Sada, nemoj pogrešno da nas shvatiš, svi obožavamo zidove, betonske podove i već poznat prostor, jer ipak se tu najviše fizičkih aktivnosti obavlja, ali treba da nastaviš da se igraš i izvan tih zidova.

Baš kao i tvoj ljubimac kada ga izvedeš u šetnju. Potrči, popni se na drvo, ljuljaj na ljuljašci, popni na bedem… Nastavi da istražuješ, da se družiš, da krećeš.

Samo igrom i jasnim ciljem možeš da postigneš sve što poželiš.

5.     Odmori se – Spavaj

Šta tvoj ljubimac prvo uradi kada napustiš dom? Prvo tuguje za tobom, zatim ode da odspava. Šta više i popodne voli malo da odrema.

Izostanak sna i sveukupni nedostatak vremena provedenog u oporakvu često je naveći krivac loših rezultata na treningu, ali i u životu. Trening i ishrana su veoma važni za postizanje ciljeva vežbanja, ali samo su dva od tri sastojka. Odmor je treća i najvažnija komponenta prilikom uspostavljanja zdravog odnosa duha i tela.

Podeli sa nama i ti šta si sve uspeo/la da naučiš od tvog kućnog ljubimca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs