rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3574 pregleda
0 komentara

Petra Rapaić: „To je bilo čudo kojem se nisam nadala, a nakon njega je sve bonus“

Za Osmi mart naši personalni treneri otvorili su konkurs za sve dame koje žele da smršaju i oblikuju svoje telo, a Petra Rapaić osvojila je šest nedelja personalnih treninga.

E sad ide ono pitanje, kako je bilo? Nama izazovno. Jer na inicijalnom upoznavanju treneri su otkrili da Petra ima lumbalnu lordozu (zakrivljenje donje kičme) i da trening treba dodatno prilagoditi kako ne bi došlo do povreda i kako ona ne bi osetila bol u donjim leđima. Počeli su odlično, ali zbog zdravstvenih razloga ona nije mogla da prisustvuje treninzima dve vezane nedelje, kao i jednu naknadno.

Naravno, treneri su je savetovali šta da radi za vreme pauze, kako da se hrani – ovom prilikom želimo da je pohvalimo, jer vidi se da se držala plana.

Takođe, imala je jedno neobično iskustvo, jer su se treneri smenjivali na nedeljnom nivou, a kako je to sve izgledalo, kao i da li su Petrina očekivanja ispunjena, kakvo je njeno iskustvo… Pročitaćeš u nastavku intervjua:

Mi: Pre nego što si došla na personalne treninge, ti si već trenirala ranije neke sportove. Možeš li mi reći nešto više o tome?

Petra: Baš pre nego što sam došla na personalne treninge, nisam trenirala ništa zbog bolova u leđima. Pre toga sam trenirala šta sam stigla: ninđucu, streličarstvo, streljaštvo, MMA kondicioni… Bilo je tu svega i svačega tokom godina. Bilo je i povremenih kočnica, a ova zadnja najduže je trajala.

Mi: Zašto si odlučila da se prijaviš na konkurs za personalni trening?

Petra: Bila je to odluka u trenutku koji se produžio na čitavu noć slatkih muka oko konstruisanja prijave. Moram reći da nimalo niste olakšali kad ste tražili originalnu prijavu, tipa prezentaciju, video… Bar pola sata sam provela razmatrajući da samo snimim salo na stomaku i to pošaljem, ali sam se bojala da vas ne deprimiram. Elem, ta prijava i sve što je bilo pre i posle toga je bila velika prekretnica. To je bio moj ponedeljak sa velikim P, dan kada trening ponovo počinje i kada se svet menja.

Mi: Kakva su bila tvoja očekivanja pre samog dolaska na treninge?

Petra: Čudesna. Nikada do sada nisam imala personalne treninge i bukvalno sam očekivala čudo. Kao da će mi treneri otkriti tajne mršavljenja i formiranja mišića i biti samo moji 24/7. Mislila sam ako sad ne ostavim pola sebe u teretani, neću nikad.

Mi: Da li su tvoja očekivanja ispunjena?

Petra: Pa, zavisi. Ono što sam mislila da jeste – nije. Ono čemu se nisam nadala – jeste.
Nije bilo nikakvih čuda preko noći ni velikih otkrića tajni personalnih treninga. Trebalo je mnogo odricanja i korekcije ishrane i 3-4 alarma da bi se ustalo ujutro.
Kako su treneri birali vežbe i koje su stvarno tajne primenili, nemam pojma, ali moram da se pohvalim da me leđa više ne bole. Već na prvom merenju su skontali u čemu je problem i kako da se popravi i sve je bilo prilagođeno ispravljanju krivih Drina oko mojih leđa. Već treću nedelju rešili smo problem koji me pratio godinama. I to je bilo moje čudo kojem se nisam nadala, a nakon njega je sve došlo kao bonus: menjanje ishrane, navika ka redovnim treninzima, shodno tome i menjanje načina života.

Mi: Imala si jedno nesvakidašnje iskustvo i menjala trenere na svakih nedelju dana, ali da treba da biraš sada jednog trenera, koga bi odabrala i zašto?

Petra: I eto ga, prvo teško pitanje 😀
Jeste, iskustvo je bilo neponovljivo i da mi neko kaže da moram ponovo, uopšte se ne bih bunila. Stvarno ne znam koga bih odabrala za stalno jer su mi svi bili super. Ako kad se mora, neka to bude Dario – zato što su kondicioni delovi na njegovim treninzima bili najlakši i uključivali su tegove.

Mi: Kada je trening u pitanju, da li si zadovoljna vežbama, odabirom pokreta, prilagođavanju istih tvom zdravstvenom stanju?

Petra: Vrlo sam zadovoljna. Zapravo, toliko sam zadovoljna da ne mogu da opišem koliko. Svaki trening bio je drugačiji, nikad nije bilo dosadno, sve je bilo prilagođeno.

Mi: Ko od trenera ti je bio najbolja podrška? Ko daje najteže vežbe? Ko najbolje sluša?

Petra: Aha, eto ga drugo pitanje koje me stavlja na slatke muke. Sofija se nudila da me budi mesto alarma u jutarnje nedoba. Sve me slušala i toliko se slatko smejala da je rekla da će doći i kad nije njen red da me muči. Njeni kardio skokovi su nešto najagilnije što sam videla i što želim da uradim jednog dana – a što mi je bilo najteže. Milošu je zapala reputacija trenera koji daje najteže vežbe, valjda jer je prva nedelja bila njegova a ja kilava i bez kondicije. Dario je slušao, prilagođavao, skraćivao vežbe i proveravao jesam li čitava.

Mi: Ovo pitanje bih ostavio tvom iskustvu, voleo bih da mi ti ispišeš šta ste radili, kako je teklo, šta ti se vrzmalo po glavi, da li su te motivisali, da li ti je bilo zabavno?

Petra: Naravno da mi je bilo zabavno. Mislim da ne želiš da znaš šta mi se vrzmalo po glavi. Bilo je svega, od „zašto baš najteža vežba na početku“, „Hvala Bogu da je kraj, preživela sam“, do „Jao, znam ovu vežbu, baš super“. Bilo je momenata kad su treneri pokazivali neke vežbe, pa kažu „Ovo je jednostavno, samo ovako“, a od tog jednostavnog me hladan znoj oblije. Omiljeni deo mi je bilo merenje na kraju nedelje. Ono, kao student pred ispit – da li sam napredovala, koliko, šta će treneri reći. Pa upoređivanje merenja prve i zadnje nedelje. Bilo je super.

Mi: I za kraj, šta raditi posle personalnih? Hoćeš nastaviti sa treninzima, da li su te treneri usmerili prema grupnim/individualnim treninzima?

Petra: Posle personalnih – grupni. Grupe su mi super da ne moram da razmišljam šta bih radila po teretani, a čisto sumnjam da bih se sama naterala da uradim sve ono što se mora na grupnim. Naravno, dobila sam recept za dalji trening, Mima je tu da me uputi oko ishrane i isplanira šta dalje. Mislim da me se nećete rešiti tako skoro. 😀 (a kad samo pomislim da sam u prijavi napisala da vas jedva nađem i to ako zalutam)

 

Mi smo uživali u razgovoru sa Petrom, nadam se da si i ti čitajući ovaj intervju. Tekst o treninzima, promeni koju je Petra imala, kao i svim vežbama koje je radila objavićemo naknadno u okviru BLOG-a.

A poruka za Petru – drago nam je što si zalutala i što smo uspeli da ti vratimo volju za treninzima.

Vidimo se i družimo u ŠMEK-u.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs