rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

2576 pregleda
0 komentara

Promene počinju kada izađeš iz svoje zone komfora

I sada kada ste već zagazili u svet grupnog fitnesa, kada ste pronašli svoje omiljene treninge, čini se kao da oduvek trenirate. Treninge lakše podnosite, nema one dosadne upale mišića, ma…uživancija. Čekajte, da li stvarno lako podnosite treninge?!

Ako je vaš odgovor potvrdan onda smo naišli na još jedan problemčić. Jedan koji je vezan za vašu zonu komfora.

Zona komfora? Ma šta je to uopšte?

To je prostor u kome se osećamo najsigurnije. Sve je baš kako vama odgovara, ništa previše teško, samo da tek osetite da trenirate. I ništa ne biste menjali. Mogli biste svaki dan da dolazite na par treninga opušteno…

ALI (!)

Ostanak u tom nevidljivom kavezu garantuje sve osim uspeha. Da biste pomerili svoje granice izdržljivosti morate da izađete iz komfora. Da biste dočekali te dugo očekivane rezultate prvo morate da osetite umor nakon treninga, a sledeći dan i blagu upalu u mišićima. Jer što više trenirate, vaši su mišići snažniji. Što je mišić snažniji, troši više energije, što znači da se aktivira sve više  mišićnih vlakana, tako da bivate sve umorniji nakon treninga i treninzi vam sve teže padaju.

Iznova I iznova postavljajte nove ciljeve

Kada se uvek iznova upali pokoji deo tela, poneki mišić za koji možda niste ni znali da postoji – to je odličan znak! Napuštate zonu komfora i krenuli ste pravim putem ka cilju, ma šta god on bio. A kada ga dostignete, nemojte stati! Postavite sebi novi zadatak, i nastavite da menjate svoje telo! Svaki ispunjen cilj vas penje za stepenicu više i motiviše jer granice za ljudsko telo ne postoje!

Postavi sebi mali zadatak pred svaki trening. Evo za početak: nemoj stati čim osetiš malo veće zatezanje u mišićima… To su rezultati, stisni zube i zadrži taj osećaj do poslednjeg ponavljanja!

Koji je tvoj sledeći zadatak?!

Miroslava Radeta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs