rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

2727 pregleda
0 komentara

Prva Šmek radionica nadmašila očekivanja

U subotu, 15. novembra, održana je prva Šmek radionica.

Slogan koji prati našu radionicu glasi – Znanje je moć. Upravo on ukazuje na suštinu radionice, a to je razumevanje sopstvenog tela i razumevanje onoga što radiš u cilju unapređenja svog tela.

Važno je da svaki vežbač shvati da je za ostvarivanje željenih rezultata potrebno ispuniti veliki broj malih faktora, koji često bivaju zanemareni.

Dakle – ne samo da ćemo radionicama pomoći vežbačima da ovladaju pravilnim izvođenjem vežbi, kao i da spreče povrede, već ćemo im pružiti znanje o konkretnoj vežbi – razjašnjenje uticaja te vežbe na mišić i telo. Kada pronikneš u smisao, odnosno, kada znaš zbog čega je potrebno da izvedeš određenu vežbu na određeni način, i šta je potrebno da učiniš da efekat te vežbe bude još bolji – vežbaćeš mnogo kvalitetnije.

Zato smo rešeni da Šmek radionice postanu tradicija koja se ne propušta, a sudeći po tome kako je prošla prva radionica – tako će sigurno i biti.

 

Oduševljeni smo odzivom na prvu – BodyPump radionicu

Iskreni da budemo, palo nam je na um da će nekoga možda mrzeti da subotu prepodne posvećuje edukaciji, da će mnogo reći – ma ja to sve znam… Ali, ponovo ste dokazali da ste šmekeri, i pokazali da ste željni znanja i napretka.

asis

Prva vežba kojom smo se bavili bio je čučanj

Instruktorka Jaca je ukazala na najčešće greške prilikom izvođenja ove, naizgled, jednostavne vežbe, a potom su vežbači, pod budnim očima naših instruktora, izvodili čučanj na 1001 način :), sve dok ga svi nisu uradili bez greške.

 

Potom je akcenat stavljen na čuveni clean and press

Vežba koju dobar deo vežbača ne izvodi pravilno ili čak ne izvodi uopšte. Umesto planiranih 25 minuta, ovoj vežbi posvetili smo preko sat vremena. Naučili smo da šipka mora sve vreme biti u kontaktu sa telom, da pokret ide iz nogu i još nekoliko ključnih momenata koje često previđamo.

na bini

Na samom kraju, svi koji su želeli mogli su da samostalno, na bini, pred drugim vežbačima i pred instruktorima, urade ovu vežbu, i potom dobiju konkretnu procenu i ocenu izvođenja i savete za napredak.

 

Za sad smo čuli mnogo pozitivnih reakcija na radionicu, i strašno smo zadovoljni zbog toga. Uskoro stižu i vesti o narednoj radionici, a mi vas pozivamo da podelite sa nama svoje utiske s radionice, kao i pitanja i eventualne primedbe.

 

I ne zaboravite – znanje je moć.

 

POVEZANI TEKSTOVI:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs