rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

1933 pregleda
0 komentara

BEZ ČEGA JACA NE ZAPOČINJE DAN?

Nekako sam uvek mišljenja da kako započnem dan takav će mi biti i ostatak dana.

Istina, nisam neki jutarnji tip, čak štaviše obožavam da spavam i od onih sam ljudi koji po nekoliko puta produžavaju alarm pre neko što napokon ustanu iz kreveta.

Bez obzira na to postoje stvari bez kojih ne započinjem dan.

Moje navike

Ono što nikada ne preskačem jeste doručak. To mi daje energiju za početak dana i pomaže mi da se probudim i koncentrišem na izazove koji me tog dana očekuju.

Obično doručak planiram u skladu sa obavezama koje me tog dana očekuju.

Ako me očekuje naporniji dan, pod tim mislim više obaveza i treninga, onda biram nešto što će me držati sitom duže vreme kao što jaja koje spremam na različite načine, a kada nemam puno obaveza onda biram nešto lakši doručak poput različitih žitarica u koje dodajem voće, suvo voće, razne semenke i koštunjičavo voće sa jogurtom, kiselim mlekom ili toplom vodom.

Ali ipak, moj favorit kada je doručak u pitanju su kombinacija ovsenih pahuljica sa bananom, lešnicima, bademima i malo kakaa preliveni toplom vodom.

Posle doručka…

Druga stvar koju ujutru nikad ne preskačem je vežbanje! Pod tim ne mislim na trening jer treniram najčešće u večernjim časovima, izuzev kada mi obaveze dozvoljavaju da treniram ujutru.

Obično ujutru izdvojim 10 do 20 minuta da uradim neku kombinaciju vežbi.

Najviše mi prija Pozdrav Suncu što mi pomaže da aktiviram i istegnem skoro sve mišiće u telu.

Nakon toga se osećam pokretljivije, budnije i imam više energije da se suočim sa predstojećim obavezama. Ponekad uradim neki kraći kružni trening gde obično uključim veće mišićne grupe kroz kombinaciju čučnjeva, sklekova, vežbi za leđne i trbušne mišiće, a nekada su to samo vežbe disanja (naročito ako me tog dana očekuje neki važan događaj) koje mi pomažu da se smirim, usredsredim i tog dana dam najbolje od sebe.

Ovo je moja jutarnja rutina i mogu slobodno reći “ moja šoljica kafe” koja mi pomaže da dobro započnem dan.

Jasna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs