rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3361 pregleda
0 komentara

Sve je lakše kada imaš nekog da te bodri

Svakome od nas je u svakodnevnom životu  potrebna šaka podsticaja, bez obzira na to da li imamo više ili manje samopouzdanja, snage, volje i ambicija da ostvarimo svoje želje i  ciljeve.

 

Zašto je bitna podrška?

Samo saznanje da je neko pored nas da nas podrži, bodri onda kada to treba , pruža dozu sigurnosti i daje povoljan vetar u  leđa, sigurno doprinosi tome da damo svoj maksimum, istrajemo i  ostvarimo željeni cilj. Isto tako je i u treningu. Koliko puta ste bili u nedoumici  kako se pokrenuti? Kakav trening odabrati? Da li ćete uspeti i istrajati u svom  treningu? Mnogo pitanja…

Svi  danas znamo koliko je fizička aktivnost bitna za nas lepši i kvalitetniji život. Sve znamo i sve je potpuno jasno, ali fali nam ono nešto. Fali nam društvo, neko sa kim ćemo krenuti zajedno na trening. Savladati prvu prepreku…Sve je to ok.

 

Grupni trening utiče na motivaciju

Ljudi se prirodno uvek bolje osećaju kada su deo nečega i kada u bilo kom sistemu imaju svoje sigurno mesto. Stoga je sasvim logičan izbor grupni trening, zar ne? 🙂

Upoznavanje novih ljudi, prijatelja, razmena iskustava sa drugim vežbačima, komentarisanje novih programa i koreografija, načina ishrane ili sasvim neobavezna komunikacija. Sve to pospešuje kreativnu radnu  atmosferu. Isto tako, svest o posvećenosti istom cilju u mnogo čemu daje snagu u onim trenucima kada nam definitivno ponestaje.

 

A kako to sve izgeda u sali za vežbanje…

Nakon savladanog prvog koraka ulaziš u salu i nova dimenzija počinje: Tvoj trener stoji ispred tebe,nasmejam, pozitivan , odlučan da te povede kroz ovo fantastično putovanje i da te približi tvom cilju. Ali to nije sve. Tu su i tvoji stari i novi fitnes drugari. Fantastična muzika koja podiže tvoje raspoloženje i tera te na pokret. Magija grupnog treninga počinje. Svi ste spremni da pomerite granice svojih mogućnosti. Ali u pojedinim trenucima telo krene da posustaje. Pogledaš oko sebe, svi rade. Možeš i ti, tvoj takmičarski duh se budi i guraš dalje.

Sledeći izazov. Ponovo nesigurnost, zastaješ. Tvoj trener to vidi i u pravom trenutku ti šalje  motivacione reči. Ovo je prilika da napraviš i osetiš promenu u svom telu, sagoriš više kalorija, dobiješ na snazi i savršeno oblikuješ telo. Zaista ćeš udahnuti novu energiju, osetiti moć i savršen osećaj  snage i kontrole. Osetićeš promenu.

 

Razmišljaš kako ćeš izdržati trening? Bez brige.

Grupni trening je  izuzetan za brzo  postizanje rezultata, kako za početnike tako  i za napredne vežbače. Kako? Jednostavno je. Za osobe koje  nisu u formi  uvek postoji lakša opcija  svake vežbe, tako da svako za sebe dobija  onu varijantu vežbe koja je u skladu sa njegovom trenutnom spremnošću i kondicijom. Oni koji su u boljoj formi koriste veće težine i izvode veću amplitudu pokreta. I sve to je praćeno jasnim instrukcijama kako bi što  pravilnije i bolje izveli pokret.

 

Šta su benefiti grupnog treninga?

– Siguran napredak i uspeh u jačanju tela i kontroli kretanja, jer je trening unapred osmišljen i stručno vođen.

– Unapređenje kondicije i podizanje nivoa energije u telu.

– Visok nivo motivacije -podsticanje razvoja odlučnosti, istrajnosti i volje.

– Unapređenje kondicije i podizanje nivoa energije u telu.

– Razvoj samopouzdanja.

– Podizanje nivoa pažnje i opažanja okoline.

– Podizanje sposobnosti rešavanja problema – savladavanja stresa.

– Razvijanje empatije

– Napredak u donošenju brzih i ispravnih odluka.

– Širenje kruga prijatelja

I još jedna  bitna stvar, velika verovatnoća je ćeš baš tamo upoznati pravu osobu – srodnu dušu 🙂

 

Slavica Šestić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Widgets In Tabs