rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3801 pregleda
0 komentara

TRI VEŽBE KOJE SU POTPUNI GUBITAK VREMENA

Ukoliko nemaš vremena da pročitaš ceo tekst, onda ćemo ti sumirati ukratko:

“Pojedini pokreti namenjeni su samo za pokazivanje i ni za šta drugo!!!”

Naravno, ti pokreti da nemaju nikakvih efekata ne bi se radili, ali prema tekstovima na stranim blogovima, postoje pokreti koji potpomažu estetski izgled, ali na uštrb funkcije.

Te vežbe nisu ništa manje vrednije od bilo kojih drugih vežbi, ali one neće pomoći da ojačaš ili poboljšaš koordinaciju, već ćeš sa njima samo oblikovati mišiće.

To su:

Leg ekstenzija

Leg ekstenzija je jedna od najomiljenijih vežbi u teretani. I super je ukoliko želiš da oblikuješ mišiće kvadricepsa, ili da zadržiš fit izgled svojih nogu. Ukoliko si pak na početku sa treninzima, onda Leg ekstenzija nema nikakvog efekta.

Da bi izgledali fit potrebno je da razvijemo snagu, kondiciju, mišiće… A da bi to uspeli, trebalo bi da aktiviramo što više mišića tela.

Pa tako, ukoliko si na početku sa treninzima, ili ti još uvek nije razvijena snaga celog tela, onda je bolje da uradiš čučnjeve i time aktiviraš i mišiće zadnjice, ali i kukove.

Biceps Curls

Takođe vežba za oblikovanje samo jedne mišićne grupe. Odlična je za ljude koji su već fit, pa samo žele da zadrže ili poboljšaju oblik.

Ali, ukoliko si na početku sa treninzima, najbolje bi bilo da radiš zgibove, ili različite vrste povlačenja, kojima aktiviraš i biceps, ali i mišiće leđa, ramena, triceps…

Dakle Pull umesto Curl.

Calf raises – Podizanje na prste

Jedini razlog zbog kojeg bi trebalo da radiš ovu vežbu jeste ukoliko gotovo nikada ne sedaš na bicikl, ne trčiš, ne penješ se uz stepenište…

Pa razmisli samo šta sve tvoje telo radi dok izvodiš pokrete na GRIT-u, BodyAttack-u, BodyCombat-u…

Koliko se samo aktiviraju mišići celog tela, ne samo listovi.

Ukoliko želiš da razviješ ove mišiće, onda razmisli o nekom od navedenih treninga, ali i o drugim Les Mills programima jer ćeš na svakom aktivirati listove, o trčanju sprinta, o skakanju na kutiju, o preskakanju vijače.

Učini bilo koji pokret i uradi više za svoje telo nego što ćeš to da uradiš sa podizanjem na prste.

Dakle da sumiramo, ove tri vežbe su odlične ukoliko si već FIT i želiš da održiš lepo oblikovan mišić. Ali, ukoliko želiš da postaneš fit, onda radi vežbu koja će aktivirati nekoliko grupa mišića i time ti pomoći da radiš na svojoj stabilnosti, fleksibilnosti, snazi, kondiciji i pokretljivosti.

I ne brini, ukoliko ne znaš šta treba da radiš u teretani ili na grupnom treningu, mi ćemo biti uvek tu da ti pomognemo da ostvariš svoj cilj.

U toku je i akcija u kojoj ostvaruješ 20% popusta na bilo koji paket članstva u ŠMEK-u. Više o ovome na LINK-u.

Družimo se u ŠMEK-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs