rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3395 pregleda
0 komentara

VLADIMIR ČURČIĆ: “U Šmeku se osećam kao kod kuće!”

Sigurno ste viđali Vladimira u Šmeku. To je onaj uvek nasmejan i prijateljski nastrojen dečko koji je kod nas gotovo svaki dan. Vežba redovno, sa svima stigne da popriča i praktično ne izlazi iz Šmeka.
Često nam se dešava da smo zaokupljeni sobom, svojim problemima i mislima. Retko ko na pitanje “kako si?” zaista sluša odgovor. Vladimir nije dokon, ima posao i obaveze, ali je uvek raspoložen da popriča sa svima.
Zanimalo nas je čime se bavi, kako izdržava taj tempo, šta mu se najviše dopada kod nas i odakle mu toliko energije. On je naš član od samog početka i zato smo odlučili da vam prenesemo njegovu priču, priču u čijem zapletu fitnes igra veliku ulogu.

IMG_3072

Bavio si se sportom I pre nego što si krenuo na grupne treninge. Šta si to trenirao?

Bavio sam se gimnastikom nekih sedam godina, ali sam imao težu povredu. Morao sam da napravim pauzu nakon koje sam krenuo da treniram džudo. Tom sportu sam posvetio deset godina. Išao sam na takmičenja i redovno sam trenirao, ali me je nažalost snašla još jedna povreda. Morao sam da bacim sve sportske aktivnosti iza sebe, posvetio sam se faksu i potpuno zapostavio vežbanje.

I šta je onda bilo?

Drugar koji je već probao Les Mills programe me je nagovorio da probam grupni fitnes. Nisam imao pojma o čemu se radi. Na slikama sam video da svi nešto skaču, a ja nisam hteo da skačem. Mislim, normalno da nisam hteo kada sam tada imao nekih 100 kilograma.

Pa kako si počeo?

U nekom fitnes centru je bila Les Mills promocija. Drugar me je opet pozvao i odlučio sam da odem. To je bilo pre nekih šest godina. Moj prvi grupni trening bio je BODYPUMP. I jako sam se pokajao što sam ga probao. Dizao sam više nego što sam u tom trenutku mogao da podnesem i mišići su mi se tako upalili da nisam mogao da ustanem iz kreveta, a ni siđem niz stepenice. Bio sam gotov – mrtav čovek. Ali ja sam bio krivac za to. Napravio sam klasičnu početničku grešku – precenio sam se.

trening

Tako neslavan početak, a treniraš već šest godina. Kako si uopšte zavoleo fitnes?

Godinu dana nisam hteo da čujem za grupne treninge, ali sam onda otišao na BODYATTACK i to je bila ljubav na prvi korak. Oduševio sam se. Jedva sam čekao da se u Novom Sadu otvori klub sa Les Mills programima i da počnem da treniram.

Možemo slobodno reći da si među prvim muškarcima koji su krenuli na grupne treninge? Kako je izgledalo to probijanje leda?

Ajao…Ja sam veliki borac protiv predrasuda. Kada sam počeo da vežbam, svi muškarci su išli u teretanu. Nas petnaestak se ipak odvažilo da počne sa BODYPUMP-om, pa smo polako krenuli na BODYCOMBAT i na BODYATTACK. Često su me u svlačionici pitali: “Je li taj vaš balet gotov? Da li vam je baš potrebna ta muzika?”. Odgovorao sam kako mi je bilo sjajno I da muzika mora biti tu jer je u tome poenta. Da se zabavimo. Nama je zabavno, super se provodimo I družimo i to je to.

Koliko često vežbaš?

Pa sve zavisi. Mislim da treba da slušate svoje telo I da nikako ne treba preterivati jer preterivanje vodi do povrede. Sam sam se uverio. Ja u suštini gledam da vežbam u proseku pet puta nedeljno. Jedan dan uradim intezivan kardio trening,jedan dan odem na BODYBALANCE ili se samo istežem. Zavisi i od raspoloženja.

mmv

Posle koliko vremena si primetio rezultate treninga?

Jako brzo. Pogotovo kada je u pitanju BODYPUMP. Već nakon mesec dana sam primetio da su mi ojačali mišići na rukama i nogama, a i raspoloženje mi se dosta popravilo. Ovo je jedna vrsta mentalne higijene. Ne održavaš samo telo već I duh. Jednostavno, kad ljudi dođu u Šmek na trening dođu I zato što im se druži.

Imaš ekipu ovde?

Naravno. Mi smo svi dosta povezani. Uvek se nađe neko društvo. Šta smo radili danas, kako je bilo na poslu i naravno utisci posle treninga – to su neke od naših redovnih tema za razgovor.Atmosfera je mnogo intimnija nego na drugim mestima, okrenuti smo jedni ka drugima. Baš je prijatno.

Pa mnogo pričamo o Šmeku. Hajde da malo pričamo o tebi. Čime se baviš? Šta radiš u životu?

Završio sam pravni fakultet, pa sam radio u sudu kao pripravnik. Posle sam se zaposlio na radio stanici i tu sam bio na funkciji marketing konsultanta. Trenutno radim od kuće pravnu administraciju i…Ma nemoj me pitati te dosadne stvari Kad ceo dan radiš za računarom, kucaš i pregledaš pravne akte ume da zaboli glava. Zato dođem u Šmek, dobro se iskačem i izbacim svu negativnu energiju.

igra

Tebi je baš lepo ovde. Jesi nekada razmišljao da postaneš instruktor?

A jesam, ali samo u početku. Ipak se ne vidim u tome, nemam ja tu harizmu da bih bio vođa. Ja mogu da budem sledbenik, ali da na taj način budem vođa-jednostavno ne mogu. Nemam te ambicije, ali bih voleo da završim obuku za BODYATTACK, čisto za svoju dušu.

Šta će budući vežbači dobiti kada dođu u Šmek?

Pa pre svega dobru zabavu. Lepše će se osećati. Jednostavno, ovde će se osećati kao kod kuće. Dobiće jedinstveno iskustvo 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs