rasporeeed
smek-fitness-viber-stickers
previous arrow
next arrow

3181 pregleda
0 komentara

Zašto radimo mikseve i kako utiču na rezultate?

Svi ljubitelji Les Mills treninga jedva čekaju dolazak novih izdanja, ali je zanimljivo da se neki možda čak i više od toga raduju miksevima.

Za sve one koji su nedavno počeli da vežbaju sa nama, da pojasnim. Izdanja Les Mills treninga menjaju se na svaka tri meseca, a nekih mesec dana pre promene, u treninge ubacujemo pesme i kombinacije iz ranijih izdanja Les Mills treninga. To nazivamo miksevi.

Zašto uopšte miksamo i zašto je to dobro za nas i rezultate?

Kako ćemo miksati pesme za svaki trening ima veliku ulogu u vašoj potrošnji kalorija na svakom treningu. Kada prvi put radite novo izdanje potrošnja kalorija je malo manja nego na prethodnim časovima. Uvek ima novih pokreta i koraka koje ne možete izvesti u punoj amplitudi ili vam je sama kombinacija pokreta nepoznata i ne možete dati svoj maksimum kada prvi put radite.

Već drugi put kada radite taj trening, potrošnja kalorija se vraća na veći nivo i vremenom se sve više povećava. Sve do jednog momenta kada krene opet da pada. Kada počnemo da praktikujemo isti trening duži vremenski period, znate šta da očekujete i naći ćete način da minimalizujete potrošnju. Jednostavno, vaše telo će početi malo da vara. 🙂

Naš organizam se navikava i potrošnja kalorija se smanjuje ispod naše normalne granice, što nije dobro za željene rezultate. Da ne bi nastavila i dalje da opada, pre dolaska novih izdanja, uvodimo mikseve. Ispočetka navikavamo organizam na promene i opet povećavamo potrošnju.

Ono što je takođe super jeste da svaki instruktor ima svoj mix, pa ćete na istom programu i u toku jedne nedelje imati različit trening i telo neće početi tako brzo da vara. 🙂

Slobodno nam reci svoju želju

Osim fizioloških procesa koji su nam najbitniji, mikseve svi volimo zato što možemo da ubacimo vaše i naše omiljene pesme iz prethodnih izdanja. Tako ćete uvek kod Sofije imati Rihhaninu pesmu, kod Jace Stinga na Balancu, kod Viki Surender na Attacku, kod mene RnB hitove na svim programima… Već smo se upoznali pa znamo šta volite, ali budite slobodni da nam u narednom periodu date i neki predlog.

Suza

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Widgets In Tabs